Webinar terugkijken: optimale en duurzame achterlandverbinding

16 december 2020

Voor welke uitdagingen staan de logistieke hotspots in de provincie Overijssel als het gaat om het bereiken van een duurzame achterlandlogistiek? En hoe lossen zij dat op? Kijk hier het webinar terug dat Nieuwsblad Transport hierover organiseerde in samenwerking met Port of Logistics Overijssel.

Onderwerpen:

  • Achterlandverbindingen
  • Duurzaam ondernemen
  • Schoon transport

Sprekers

  • Annemarie Terpstra (Topsector Logistiek, commercieel directeur CTT)
  • Bert Weever (DGA Graansloot, duurzaam ondernemer)
  • Roy van Verseveld (Manager Customer Service bij Vos Transport)
 

Port of Deventer wordt steeds zichtbaarder

19 juni 2019

Tijdens het wachten voor open brug krijgen automobilisten de boodschap te zien dat de korte tijd die zij moeten wachten een equivalent van heel veel vrachtwagens passeert. Vervoer over water is ook duurzaam en helpt mee om de CO2 uitstoot te beperken. Tijdens onderhoud aan de brug bij de sluis aan de Deensestraat is doek onder het brugdek aangebracht. In september 2019 wordt onder de Hanzebrug een doek aangebracht met de aankondiging van de komst van Containerterminal Deventer in 2020.

Port of Deventer werkt samen in Polo verband

14 mei 2019

Op gebied van vervoer over water werkt Port of Deventer samen met Port of Twente en Port of Zwolle. We organiseren gezamenlijk het NVB congres, we verzorgen publicaties. Overijssel kent een lange geschiedenis op het gebied van samenwerking en zee- en binnenvaart. In de Middeleeuwen maakten steden aan de IJssel deel uit van het Hanzeverbond. In Overijssel waren Zwolle, Kampen en Deventer de belangrijkste, maar ook steden in Twente waren aangesloten. Door samen te werken konden ze beter concurreren met handelaren in het Oostzeegebied. Op het hoogtepunt waren er 200 leden in Noord-Duitsland, de Baltische Staten, Nederland en Scandinavië. Nu nog zien wij dat onze ondernemers veel samenwerken. Dat zit nu eenmaal in ons bloed en het water vormt daarbij de verbindende factor. https://onlinetouch.nl/jagermedia/havenlocaties-2019?html=true

NVB jaarcongres

1 mei 2019

Op 4 oktober wordt het NVB jaarcongres gehouden in Deventer. Samen met de Nederlandse vereniging van binnenhavens, Port of Logistics Overijssel, Port of Twente en Port of Zwolle organiseert Port of Deventer het jaarcongres. Thema dit jaar is LEF.

Schutten kan nu ook bij extreem laag water

14 april 2019

Er zijn geen maatregelen nodig om de Prins Bernhardsluisdeuren te versterken om bij extreem laagwater te kunnen schutten. Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft een nieuwe vergunning verstrekt voor het schutten tot NAP +0,45 m. www.binnenlandsbestuur.nl/sluis-in-deventer-sterk-genoeg-bij-extreem-laag-water